Duge kolone vozila na ulazu u BiH, čeka se duže od dva sata

AA
Duge kolone vozila na ulazu u BiH, čeka se duže od dva sata
Arhiv / Ilustracija
Iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) saopćili su da je pojačana frekvencija vozila, kako na graničnim prelazima, tako i na svim važnijim putnim pravcima u BiH.

Najfrekventnije je na graničnim prelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Donja Gradina i Doljani, gdje su duge kolone vozila na ulazu u BiH.

Povremeno se formiraju duže kolone vozila i na graničnom prelazu Izačić, i to u oba smjera. Kolone vozila su i na izlazu iz BiH na prelazu Ivanica. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta, navode iz BIHAMK-a.

Dodaj se da se na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini, ističu iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije