Zbog mokrog kolovoza na pojedinim dionicama u BiH nužna opreznija vožnja

Radiosarajevo.ba
Zbog mokrog kolovoza na pojedinim dionicama u BiH nužna opreznija vožnja
Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično mokrom kolovozu uz slabiju frekvenciju vozila.

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na putevima ka lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima

Vozači se upozoravaju na moguće odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) zbog održavanja ICF Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banja Luka-Vrbas 2018”, na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka (lokalitet kanjona “Tijesno”), danas u vremenu od osam do 19.30 sati saobraćat će se jednom trakom-naizmjenično.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 na pasareli petlje Podlugovi, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično. 

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije