Državni parlamentarac Helez u fizičkom obračunu u kafiću: "Taj momak mi je kao brat"

10
Radiosarajevo.ba
Državni parlamentarac Helez u fizičkom obračunu u kafiću: "Taj momak mi je kao brat"
Foto: Screenshot, nadzorna kamera u kafiću / Državni parlamentarac Zukab Helez u fizičkom obračunu u kafiću

Redakciji portala Radiosarajevo.ba dostavljan je video snimak iz jednog bugajanskog kafića na kojem se vidi kako državni parlamentarac Zukab Helez ulazi u fizički obračun s jednim gostom kafane.

U izjavi na Facebooku direktor Kulturno-sportskog centra u Bugojnu Mirza Idrizović tvrdi da je obračunu prethodio apel Heleza tom mladiću da Idrizovića izbaci iz kafane.

"Rukom pokazivajući prema meni pokušava nagovoriti jednu osobu sa kojom je razgovarao da treba da nas istjera jer smo mi jedini uljez u tom dijelu objekta aludirajući kako nismo članovi SDP-a i da nama tu nije mjesto", napisao je Mirza Idrizović.

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Prema njegovim riječima, ta osoba je njega srdačno pozdravila i odbila poslušati Heleza koji je želio da ga izbaci iz kafane, što je državnog parlamentarca navodno razljutilo pa je došlo do fizičkog obračuna.

Na snimku koji smo dobili zaista se vidi da je Helez s jednim licem ušao u fizički obračun, pa smo ga kontaktirali.

On kaže da je na snimku zapravo njegov dobar prijatelj iz Bugojna kojeg je samo sprječio da se potuče s momcima koji su sjedili iza njega.

"On je ušao u verbalni sukob s nekim momcima koji su sjedili iza mene. Pošto je to moj dobar prijatelj, ja sam ga zaustavio da ne dođe do nečeg goreg.

On je moj kućni prijatelj, kao brat mi dođe", kazao je Helez za portal Radiosarajevo.ba.

Komentirao je i navode Idrizovića koji je u pomenutom postu na Facebooku istakao da je Helez u kafić ušao u alkoholiziranom stanju.

"To je notorna laž. Ja alkohol uopće ne pijem", kazao je Helez.

Dodaje da Idrizovića uopće nije vidio u kafani, a kamo li da je od nekoga tražio da ga izbaci.

"Ja sumnjam da je on uopće bio tu te noći. Ne znam što će mu te izmišljotine. Garant je počela kampanja SDA", kazao je Helez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije