Drvene kuhače svi imamo u kući: Poslije ovoga razmislit ćete kako ih čistite

0
Radiosarajevo.ba
Drvene kuhače svi imamo u kući: Poslije ovoga razmislit ćete kako ih čistite
Foto: Printscreen / Koriste se gotovo svakodnevno

Drvene kuhače dio su kuhinjskog pribora koji mnogi od nas bez puno razmišljanja koriste svakodnevno.

Jednom kada smo s završili s kuhanjem, ubacimo ih u mašinu za posuđe ili ih brzinski operemo na ruke. No, nakon viralnog videa koji je poharao TikTok, razmotrit ćete kako ih čistite.

Korisnica TikToka @Miss.clean.with.me nedavno je skupila preko 13 miliona pregleda na video koji je naslovila “Nisam bila spremna na ovo” i dodala emotikon povraćanja.

Stavila je drvenu kuhaču u staklenu čašu koju je potom napunila kipućom vodom. Nakon pola sata provjerila je stanje i zgrozila se. Naime, voda je bila mutna, a uokolo su plutali stari ostaci hrane.

Gledatelje su podjednako šokirali rezultati.

"Ne želim ovo isprobati sa svojim starim kuhačama. Ne želim znati. Sada mi jačaju imunitet”, “Ponekad želim živjeti u neznanju. Ovo je jedna takva situacija”, “Strah me ovo isprobati”, “Na drvenim kuhačama skriva se najviše bakterija i plijesni. To je jedan od najporoznijih materijala”, komentirali su, prenosi Net.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije