Sarajevo / Druga škola tranzicione pravde u Bosni i Hercegovini

11. 01. 2022. u 19:41:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Udruženje "PRAVNIK" u saradnji sa partnerima, organizuje potpuno novu vrstu edukacije o tranzicionoj pravdi za mlade osobe kroz 2. Školu tranzicione pravde na temu "Uloga tranzicijske pravde u obnovi ljudskih prava i vladavine prava u postkonfliktinim društvima" u periodu 18. – 24. februar 2022. godine u Sarajevu.

Ciljevi škole su:

  • Osnažiti buduće donosioce odluka da uspostave vladavinu prava i sistem ljudskih prava u zemljama u tranziciji.
  • Proširiti teorijske i praktične vještine učesnika o tranzicionoj pravdi
  • Utjecati na promjene u našoj zemlji prema održivosti vladavine prava i poštivanju ljudskih prava.

Program omogućava prijave do 25 mladih osoba ne starijih od 30 godina iz Bosne i Hercegovine koji su studenti dodiplomskih, postdiplomskih i doktorskih studija prava i srodnih disciplina, mladi stručnjaci zaposleni u različitim institucijama ili nevladinim organizacijama koje zanima tema tranzicione pravde. Sva predavanja će biti na jednom od službenih jezika koji su u upotrebi u Bosni i Hercegovini. Prevoz i smještaj za sve izabrane učesnike Škole je obezbijeđen od strane organizatora.

Poziv za prijavu na ovaj program otvoren je od 20. decembra 2021. godine do 20. januara 2022. godine. Prijavni obrazac je dostupan na na našoj web stranici pravnik-online.info u online formi, a prijavu treba poslati najkasnije do 23:59 sati 20. januara 2022. godine putem on-line prijavnog obrasca. Samo prijave poslane na jednom od službenih jezika u BiH bit će uzete u razmatranje. Uspješni kandidati bit će obaviješteni do 25. januara 2022. godine.

Konačna odluka o organizaciji i formatu Druge Škole tranzicione pravde u Bosni i Hercegovini i učešću budućih polaznika ovisit će o statusu COVID19 mjera u Bosni i Hercegovini, te ćemo izabrane učesnike o svemu blagovremeno obavještavati. Organizatori su posvećeni tome da se Druga Škola tranzicione pravde u Bosni i Hercegovini organizuje na najbolji i najsigurniji mogući način.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA