Prva Škola Tranzicione pravde u Bosni i Hercegovini

0
Promotivni tekst
Prva Škola Tranzicione pravde u Bosni i Hercegovini
Foto: Udruženje Pravnik / Prva Škola Tranzicione pravde u BiH

Udruženje "PRAVNIK" uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, Regionalni Projekt o Ratnim Zločinima (RWC) uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva organizuje potpuno novu vrstu edukacije o tranzicionoj pravdi za mlade osobe kroz Školu tranzicione pravde na temu "Uloga tranzicijske pravde u obnovi ljudskih prava i vladavine prava u postkonfliktinim društvima" u periodu 10. – 16. oktobar 2021. godine.

Edukacija će biti održana u Bihaću. Smještaj je planiran u jednom od hotela u Bihaću, u jednokrevetnim sobama. Hotel je udaljen 10 minuta od centra grada, u sigurnom je i mirnom okruženju.

Ciljevi edukacije

  • Osnažiti buduće donosioce odluka da uspostave vladavinu prava i sistem ljudskih prava u zemljama u tranziciji,
  • Proširiti teorijske i praktične vještine učesnika,
  • Utjecati na promjene u našoj zemlji prema održivosti vladavine prava i poštivanju ljudskih prava.

Pogodnosti

Program je otvoren za 20 studenata prava i srodnih disciplina (mlađih od 35 godina), uključujući i mlade stručnjake iz Bosne i Hercegovine. Sva predavanja će biti na jednom od službenih jezika koji su u upotrebi u Bosni i Hercegovini. Prevoz za sve izabrane učesnike Škole je obezbijeđen od strane organizatora.

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Poziv za prijavu na ovaj program otvoren je od 03. do 23. septembra 2021. godine. Prijavni obrazac je dostupan na na našoj web stranici pravnik-online.info u online formi, a prijavu treba poslati najkasnije do 23:59 sati 23. septembra 2021. godine putem on-line prijavnog obrasca.

Samo prijave poslane na jednom od službenih jezika u BiH bit će uzeta u razmatranje. Uspješni kandidati bit će obaviješteni do 29. septembra 2021. godine.

NAPOMENA: Konačna odluka o organizaciji i formatu prve Škole tranzicione pravde u Bosni i Hercegovini i učešću budućih polaznika, ovisit će o statusu COVID19 mjera u Bosni i Hercegovini, te će se izabrani učesnici o svemu blagovremeno obavještavati. Organizatori su posvećeni tome da se ovogodišnja prva Škola tranzicione pravde u Bosni i Hercegovini organizuje na najbolji i najsigurniji mogući način.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije