Draško Stanivuković bit će kandidat PDP-a za gradonačelnika Banje Luke

0
Radiosarajevo.ba
Draško Stanivuković bit će kandidat PDP-a za gradonačelnika Banje Luke
Foto: FB / Draško Stanivuković

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, bit će kandidat PDP-a za ovu funkciju na predstojećim lokalnim izborima. Izjavio je to u nedjelju, 28. aprila, lider PDP, Branislav Borenović.

Borenović je rekao novinarima u Banjoj Luci, prije početka Sabora banjalučkog Gradskog odbora PDP, da će ova partija sa Stanivukovićem kao kandidatom ostvariti veliku pobjedu na lokalnim izborima i da će PDP biti partija broj jedan u Banjoj Luci.

Borenović je naglasio da će to biti snažan podstrek i za naredne opšte izbore 2026. godine, dodajući da su u Banjoj Luci urađeni veliki i kapitalni projekti.

Sud BiH: Alisa Mutap Ramić nije tražila odgodu izdržavanja kazne zatvora

Sud BiH: Alisa Mutap Ramić nije tražila odgodu izdržavanja kazne zatvora

Stanivuković je rekao da je urađeno sve što je navedeno u stranačkom programu za Banju Luku za period 2020-2024. godine i najavio nove ambiciozne planove u programu koji obuhvata period od 2024. godine do 2028. godine.

Stanikvuković je naveo da je u planu izgradnja kolektora na rijeci Vrbas, mosta u mjesnoj zajedniic Dolac, srednjoškolskog centra sa ugostitljskom, politehničkom i građevinskom školom, šetališta uz Vrbas, kao i tramvajskih linija na područiju grada.

Na Saboru je izabran novi Gradski odbor stranke i drugi organi i tijela gradske organizacije, javlja Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije