Dramatična situacija u BiH: Oglasio se načelnik Općine Kakanj i pozvao na oprez

1
Radiosarajevo.ba
Dramatična situacija u BiH: Oglasio se načelnik Općine Kakanj i pozvao na oprez
Foto: Facebook / Klizišta u Kaknju

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević oglasio se na društvenim mrežama i podijelio dramatične snimke i fotografije iz ove općine.

Na Facebook nalogu objavljena je informacija da zbog kišnih padavina klizišta prijete na ovom području, a od poslijepodnevnih sati blokiran je put za mjesto Tršće.

"Klizišta prijete na cjelokupnom području Kaknja, kiša ne prestaje: Prava borba se vodi na putu za Tršće, angažirana je teška mehanizacija. Cilj je što prije deblokirati put. Premda se intenzivno radi, trebat će još 2 sata vremena, ukoliko ne bude otežavajućih okolnosti", napisano je uz fotografije klizišta.

Kako izgledaju ulice Sarajeva na 1. maj: Baščaršija krcata turistima

Kako izgledaju ulice Sarajeva na 1. maj: Baščaršija krcata turistima

Iz Općine pozivaju na oprez zbog visokog vodostaja Bosne, a objavljen je i snimak rijeke koja prijeti da se izlije iz korita.

"Oprez, visok vodostaj rijeke Bosne! U slučaju opasnosti pozovite policiju na 122 ili vatrogasce na 123", napisano je uz video.

Iz Općine dodaju da vodostaj Bosne iznosi 331 cm. Kako kažu, uz pomoć ranije postavljenih betonskih blokova moguće je braniti se do određene visine vodostaja.

[facebook_video]https://www.facebook.com/Opcina.Kakanj.Zvanicna/videos/809926927414522[/facebook_video]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije