Drama u Mostarskom SBB-u: Svi članovi podnijeli ostavke zbog Radončićeve izjave

3
Radiosarajevo.ba
Drama u Mostarskom SBB-u: Svi članovi podnijeli ostavke zbog Radončićeve izjave
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić

Gradski odbor SBB-a Mostar oglasio se danas saopćenjem u kojem su, između ostalog, dali kolektivnu ostavku.

"Nakon izdatog saopćenja gospodina Fahrudina Radončića u emisiji Telering, koji se odnosi na teške optužbe i kvalifikacije koje su neargumentovane i subjektivne prirode na našeg predsjednika Kantonalnog odbora Anela Kljaku, cijenimo moralnim i altruističkim da damo punu podršku gospodinu Anelu Kljaki, koji se u dosadašnjem periodu iskazao kao iskren, sposoban i nadaren mlad političar sa jasnom vizijom", navodi se u saopćenju.

Smatraju da je "neprihvatljivo i nemoralno da se Kljako, bez pravosnažnih presuda kvalifikuje kao kradljivac, samo iz razloga što je artikulirao proklamovane i zacrtane ciljeve Koalicije za Mostar".

"Svi članovi Gradskog odbora Mostar jasno i čvrsto podržavaju stav gospodina Anela Kljake da je izbor dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika bila historijska prilika.

Gospodin Fahrudin Radončić je u emisiji teškim kvalifikacijama kompromitirao gospodina Anela Kljaku, a samim tim i cijelu organizaciju SBB-a u Hercegovini", saopćeno je.

Pružili su i podršku predsjedniku.

"Shodno navedenom, jednoglasno dajemo podršku gospodinu Anelu Kljaki i dajemo ostavke na pozicije članova GO SBB Mostar i tražimo da se naša imena izbrišu iz evidencije članstva SBB-a", poručeno je iz ove stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije