Dragičević: Prestali smo brojati dane, sada brojimo godine...

Radiosarajevo.ba
Dragičević: Prestali smo brojati dane, sada brojimo godine...
Foto: Printscreen / Davor Dragičević

Tri su godine od pronalaska tijela mladića Davida Dragičevića.

Pripadnici grupe "Pravda za Davida" su se povodom ove tužne godišnjice okupili danas na ušću rijeke Crkvene u Vrbas.

Putem video snimka, javio se i Davor Dragičević, Davidov otac.

"Danas je 24. Mart, tačno tri godine od kako su ubice, MUP RS-a tvoje beživotno tijelo položili u rijeku.

Prestali smo brojati dane, sada brojimo godine.

Ali, znaj Đakac moj, ljubavi, da nismo i nikada nećemo odustati ni ja ni ostali koji nas podržavaju dok ubice iz MUP RS-a ne budu iza rešetaka.

Tačno je tri godine od kako se ugasila svaka nada da ćemo te spasiti i da ćeš se vratiti u svoj dom – meni, sestri, majci, porodici, prijateljima.

Nikada nećeš biti zaboravljen, zapamti i nećemo odustati dok svi koji su te ubili ne budu iza rešetaka.

Hvala vam divni ljudi na tri godine mirne i dostojanstvene borbe", poručio je Dragičević.

Predstavnik grupe Pravda za Davida Ozren Perduv je tokom ovog okupljanja poručio da su na ovom mjestu zasađene dvije dunje - zove se pravda i istina.

David nestao 18. marta....

David Dragičević je nestao 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkve u Vrbas. Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze, počevši od policijske konferencije za medije, 26. marta 2018. godine.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u „zločinačkoj državi“.

Krajem prošle godine Davor Dragičević je napustio Banju Luku.

On je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja te je rekao da posjeduje dokaze da se određene stvari montiraju u vezi sa smrću njegovog sina.

Tijelo Davida Dragičevića je ekshumirano 12. marta 2019. godine na zahtjev njegovih roditelja, Davora Dragičevića i Suzane Radanović, kako bi bilo pokopano u Wiener Neustadu, gradu gdje živi Davidova majka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije