PzD / Predmet 'Dragičević' dostavljen Tužilaštvu BiH na uvid

03. 03. 2021. u 10:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 40

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dostavilo je na uvid predmet Dragičevič Tužilaštvu BiH, potvrdio je glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Neformalna grupa građana “Pravda za Davida” jučer je održala polusatne proteste ispred Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci.

Neposredni povod jeste zahtjev Tužilaštva BiH prema Okružnom tužilaštvu u Banja Luci, a u vezi sa dostavom predmeta Dragičević njima na uvid.

Perduv je juče rekao da mu je žao nam je što se to dešava nakon gotovo tri godine, to se moglo davno desiti.

“Nadamo se da nije neka igranka i predstava iza svega ovoga, ali ako jeste mi ćemo to vrlo brzo prozrijeti. Kao što je rekao advokat Ifet Feraget treba započeti istragu o istrazi. U ovom trenutku nije pitanje ko je ubio Davida, već je u pitanju ko je to zataškavao sve ovo vrijeme da ne saznamo ko je ubio Davida. Kad saznamo ko je sve zataškavao, a mi opravdano sumnjamo da je na čelu tog zataškavanja upravo tužilac Dalibor Vrećo, onda ćemo saznati ko je ubio Davida i ko je imao sve motive da to zataška”, rekao je jučer Perduv.

Podsjetimo da je Tužilaštvo BiH zatražilo 22. februara dostavljanje predmeta koji se odnose na Davida Dragičevića.

Na temelju podneska predstavnika oštećenih i Udruženja Pravda za Davida, Tužiteljstvo BiH, odmah je uputilo zahtjev za dostavljanje na uvid predmeta koji se odnose na stradanje Davida Dragičevića u mjesecu martu 2018. godine u Banjaluci. Zahtjev je upućen prema Okružnom tužilaštvu Banjaluka i Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske.

Nakon dostavljanja i analize predmeta, tužiteljstvo će donijeti odluku o daljim koracima i aktivnostima, rečeno je iz Tužilaštva BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA