Dragan Vikić nakon oslobađajuće presude: Hvala građanima Sarajeva i BiH

15
F. V.
Dragan Vikić nakon oslobađajuće presude: Hvala građanima Sarajeva i BiH
Foto: ustupljeno za radiosarajevo.ba / Vikić, Samir Čajić Čaja i advokatica Dobojlić nakon presude

Legendarni komandant Odreda milicije – Specijalne jedinice MUP-a RBiH i jedinica rezervnog sastava Specijalne jedinice MUP-a RBiH Dragan Vikić, kojeg je Sud Bosne i Hercegovine danas oslobodio krivnje, kratko se javio za portal Radiosarajevo.ba.

"Zahvaljujem se svim svojim veteranima Odreda Policije Bosna, svim boračkim veteranima i svim građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine na šestogodišnjoj podršci, svim predstavnicima medijima i portalu Radiosarajevo.ba", kratko je kazao Vikić u prvoj izjavi za naš portal nakon izricanja oslobađajuće presude.

Vikić u ovom trenutku, s obzirom na to da presuda nije potvrđena, neće davati šire izjave na okolnosti ove presude i dugog postupka.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sud Bosne i Hercegovine (BiH) u prvostepenoj presudi oslobodio je Dragana Vikića, ratnog komandanta Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine (MUP RBiH) optužbi za ratni zločin u Velikom parku u Sarajevu.

Prema navodima optužnice, osam pripadnika bivše Jugoslovenske narodne armije (JNA) u aprilu 1992. godine bilo je zarobljeno iz transportera u kvaru, na području sarajevskog naselja Dobrinja.

Pripadnici JNA su, nakon zarobljavanja, dovedeni na lokalitet Velikog parka, u blizini Doma policije u centru Sarajeva, gdje su protivno Ženevskim konvencijama ubijeni rafalnim pucanjem iz vatrenog oružja.

Pored Vikića za ovaj zločin optuženi su i bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova RBiH Jusuf Pušina, te Nermin Uzunović i Mladen Čovčić (ranije se zvao Senaid Čavčić).

Svi su oslobođeni krivice, rečeno je na Sudu BiH, u četvrtak, 21. aprila 2022.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije