Dragan Čović: Žalosti me što su naši prijatelji Bošnjaci izabrali ovo

Radiosarajevo.ba
Dragan Čović: Žalosti me što su naši prijatelji Bošnjaci izabrali ovo
Foto: HDZ BiH / Dragan Čović u Fojnici na obilježavanju 28 godina HDZ-a BiH
Dragan Čović se na konferenciji za medije u Izbornom štabu HDZ BiH izrazio je zahvalnost svima koji su podržali HDZ i Hrvatski narodni sabor na ovim izborima.

Čović očekuje da će dobiti oko 140 hiljada glasova: "Ako znamo kakvo je naše glasačko tijelo, onda je moja obveza zahvaliti se svima koji su prepoznali i odabrali projekt koji smo nudili. Hrvatski narod poslao je jasnu poruku i prijateljima Bošnjacima i Srbima da jeste konstitutivan narod, da razmišlja proveropski..."

"Žalosti me", nastavio je on, "što su naši prijatelji Bošnjaci izabrali ovo (Željka Komšića, op.pr.).  Duboko sam vjerovao da to neće uraditi. Ne možete Hrvatima birati legitimne predstavnika u Predsjedništvu i Parlamentu. To je nazadovanje, to nije evropski put."

Ovo je poruka i za predstavnike međunarodnih institucija, dodao je Čović.

"Dugo smo se zalagali za izmjene Izbornog zakona BiH kako bi definirali poziciju hrvatskog naroda. Ovo nije dobro ni za Bošnjake, ni za BiH, može izazvati neviđenu krizu u BiH. Nama je kao predvoditeljima hrvatske politike da budemo svjesni te odgovornosti. Dobili smo jasnu poruku od svog biračkog tijela i radit ćemo na zaštiti hrvatskog naroda na svakom pedlju BiH."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije