COVID / Dr. Drljević i ministar Vranić o mogućim novim ograničenjima 1. maja

26. 04. 2021. u 16:01:00 I.S.

Shares: 70

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo danas je održao sjednicu o epidemološkoj situaciji u ovom kantonu.

Tragom medijskih najava da bi moglo doći do produžavanja aktuelnih epidemoloških mjera i tokom obilježavanja 1. maja, kontaktirali smo ministra zdravstva KS-a Harisa Vranića.

On je demantovao navode da se za 1. maj planiraju nova ograničenja, ali nije mogao precizirati, te nas je uputio na člana Kriznog štaba KS-a, doktora Ednana Drljevića.

"Naš glavni i primarni cilj je da se održavaju već postojeće mjere koje su na snazi i da se ništa ne zlouporijebljava ako nešto nije bilo dovoljno determinisano, te da se ne tumači na sovj način - već kako treba", rekao je Drljević za portal Radiosarajevo.ba.

Fokus je, kako je pojasnio, na već postojećim mjerama i njihovom preciziranju.

U međuvremenu, kontaktirali smo i premijera KS-a Edina Fortu i tražili komentar o ovim mjerama, ali odgovor nismo dobili do zaključenja vijesti.

Napomenimo da Krizni štab KS-a predlaže mjere koje se tiču epidemološke situacije, dok zadnju riječ imaju Vlada KS-a i resorni ministar.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)