Na snazi nove epidemiološke mjere u ovom dijelu BiH

0
Radiosarajevo.ba
Na snazi nove epidemiološke mjere u ovom dijelu BiH
Foto: Dw.com / Banja Luka / Arhiv

Republički štab je održao danas sjednicu na kojoj je razmatrana epidemiološka situacija u RS-u.

"U pogledu epidemiološke situacije, u trećoj smo sedmici manjeg broja ukupno zaraženih. Istovremeno, u padu je i broj ljudi koji su hospitalizovani u zdravstvenim ustanovama, piše Srpskainfo.com.

U prethodna 24 sata, ukupan broj hospitalizovanih je 1.067, dok je na dan 6. aprila bilo 1.461 hospitalizovanih i od tada se u najvećem broju dana uočava opadanje boja hospitalizovanih", saopćeno je nakon sjednice.

Od danas se dozvoljava rad skijalištima i skijaškim centrima, a od ponedjeljka i rad pozorišta.

Republički štab za vanredne situacije usvojio je i Zaključak o donaciji Nestle Adriatic BH d.o.o. Bosni i Hercegovini, te dao saglasnost da se donacija u iznosu od 37.240 CHF, utvrđena od strane Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, uplati JZU Institut za javno zdravstvo RS u svrhu nabavka vakcina i vakcinalnog materijala potrebnog za imunizaciju.

Republički štab za vanredne situacije zadužio je JZU Institut za javno zdravstvo RS da u skladu sa pozitivno pravnim propisima realizuje predmetnu donaciju i da o istom informiše Republički štab za vanredne situacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije