Drljević: Imam licencu, sramota je čime se bave u situaciji kada sve gori

3
B. T.
Drljević: Imam licencu, sramota je čime se bave u situaciji kada sve gori
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S press konferencije

Imam licencu, a uostalom, prema zakonu, u vrijeme pandemije ona nije ni potrebna!

Kazao je to u izjavi za Radiosarajevo.ba dr. Ednan Drljević, zaposlenik Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", reagirajući na saopćenje prof. dr. Ksenije Miladinović, predsjednice Ljekarske-Liječničke komore Kantona Sarajevo. 

Između ostalog, ona je Drljeviću spočitala da se u ovoj bolnici "već nakon dva dana brige o covid pacijentima žale da ste preopterećeni", da iznosi neistinite podatke o broju praznih mjesta, obraća se neetično, te je kazala da prema podacima kojima raspolaže Drljević radi bez licence Ljekarske komore KS, što je kazneno djelo.

U odgovoru na ove optužbe, dr. Drljević kaže: 

"Mi sada, dok je epidemija, možemo angažirati sve doktore da rade. Sramota je i bruka o čemu oni vode računa, čime se bave u ovakvoj situaciji kad sve gori", kazao je dr. Drljević za Radiosarajevo.ba, objašnjavajući da zakon u vrije situacija kao što je pandemija, ljekarima omogućava da rade i bez licence- 

Ponavlja da u Općoj bolnici čine sve kako bi na adekvatan način 30 posto kapaciteta osigurali za smještaj covid pacijenata te podcrtava da će to i ostvariti.

Kaže da Opća bolnica ima 10 posto posteljnih kapaciteta za oboljele od koronavirusa, dok je prema njegovim tvrdnjama, na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu taj procenat sedam posto. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije