Dopredsjednica Zastupničkog doma PFBiH nepravomoćno osuđena na 6 mjeseci uvjetno

Fena
Dopredsjednica Zastupničkog doma PFBiH nepravomoćno osuđena na 6 mjeseci uvjetno
/ Vesna Švancer (Facebook)
Općinski sud u Zenici oglasio je krivom dopredsjednicu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Vesnu Švancer za krivično djelo prevare i osudio je nepravomoćno na šest mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine.

Švancer je po nalogu Suda uhapšena krajem prošle godine, nakon čega je Općinski sud u Zenici donio nepravomoćno rješenje o određivanju pritvora, a radi osiguravanja njenog prisustva ročištima u ovom predmetu.

Optužnica je tereti da je u maju 2013. godine vlasnici stana koji se nalazi u Zenici lažno prikazala da će u njeno ime prodati stan i dati joj novac, ali nakon što joj je vlasnica dala punomoć, Švancer je prodala stan za 19.800 eura te novac zadržala. 

Kako se u obrazloženju prvostepene presude navodi, kazna od šest mjeseci se neće izvršiti ako optužena u roku od dvije godine, od dana njene pravomoćnosti, ne počini novo krivično djelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije