Damir Hadžić i Esed Radeljaš na Sudu: Nismo krivi!

BIRN - Detektor.ba
Damir Hadžić i Esed Radeljaš na Sudu: Nismo krivi!
Esed Radeljaš, Jasmina Horo, Nedžad Kapetanović, Jusuf Čaušević i Damir Hadžić negirali su pred Kantonalnim sudom u Sarajevu krivicu po optužnici koja ih tereti za zloupotrebu općinskog novca.

Oni se terete da su zloupotrebom službenog položaja nezakonito proveli postupak dodjele zemljišta Radeljašu. Potom su nezakonito proveli postupak za utvrđivanje visine naknade za oduzimanje zemljišta koje je Radeljašu ranije dodijeljeno, javlja BIRN - Detektor.ba.

Hadžić, bivši načelnik Općine Novi Grad, tereti se da je Radeljašu nezakonito omugućio isplatu više od milion maraka iz budžeta Općine za zemljište koje je on 2006. godine Općini platio 51.340 KM.

Optužnica tereti Radeljaša za ovjeravanje neistinitog sadržaja, poticanje na zloupotrebu položaja, pranje novca i davanje dara, a ostale za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, dok se Horo tereti i za pranje novca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije