Donesena odluka o privremenom otvaranju Aerodroma Sarajevo zbog tri leta

Radiosarajevo.ba
Donesena odluka o privremenom otvaranju Aerodroma Sarajevo zbog tri leta
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Aerodrom Sarajevo

Vijeće ministara BiH je na vanrednoj, telefonskoj sjednici donijelo odluku o odobravanju privremenog otvaranja Aerodroma Sarajevo radi povratka holandskih državljana iz Bosne i Hercegovine u Kraljevinu Holandiju.

"Povratak holandskih državljana će biti organizovan u četvrtak, 9. aprila 2020. godine, međunarodnim avionskim letom na relaciji Sarajevo – Amsterdam. Svi putnici su obavezni pridržavati se i poštovati uputstva i naredbe nadležnih tijela Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi)", saopćeno je nakon sjednice Vijeća ministara BiH.

Ranije danas donesena je odluka o privremenom otvaranju aerodroma zbog povratka državljana Bosne i Hercegovine iz Londona.

"Lista putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 9. 4. 2020. godine međunarodnim avionskim letom London – Sarajevo – Podgorica – Sarajevo - London. Putnici, koji će biti iskrcani na Aerodromu Sarajevo, obavezni su pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih. U povratku će biti izvršeno prebacivanje državljana SAD-a na relaciji Sarajevo - London", pojašnjeno je iz Vijeća ministara kada je u pitanju povratak iz Londona.

Također, aerodrom će biti privremeno otvoren za letove i zbog povratka državljana Kraljevine Švedske iz Bosne i Hercegovine.

"Lista putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 10. 4. 2020. godine međunarodnim avionskim letom Sarajevo - Geteborg. Putnici, koji će biti iskrcani na međunarodnom aerodromu Geteborg Landveter, obavezni su, do ukrcavanja u avion, pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije