Doktori iz BiH: Situacija dramatična, zar je teško da ispoštujete mjere?

Radiosarajevo.ba
Doktori iz BiH: Situacija dramatična, zar je teško da ispoštujete mjere?
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite RS-a danas se oglasio saopštenjem u kojem mole građane da nose masku i drže socijalnu distancu, jer je situacija dramatična.

"Dajte nam šansu, da sačuvamo zdravstveni sistem, da sačuvamo vaše zdravlje, da pružamo pomoć onima kojima je neophodna. Ako i dalje budete učesnici i organizatori porodičnih slavlja, rođendana i svadbi, žurki i privatnih provoda, ako i dalje značajan broj vas odbacuje masku i fizičku distancu, veoma brzo neće biti mjesta za COVID pozitivne sa teškim simptomima. Poštovani građani, neće biti mjesta za hronične bolesnike i sve druge koji se svakodnevno susreću s različitim oboljenjima", navodi se u saopštenju.

Poručuju da je situacija dramatična, te da su zdravstveni radnici umorni, iscrpljeni, neki i bolesni. Mole građane za pomoć.

"Nosite masku, držite distancu, ne idite i ne organizujte nikakva okupljanja. Vaša maska i vaša distanca, čuva vas, čuva nas, čuva zdravstveni sistem, čuva ekonomije, čuva RS, pa zar je toliko teško da ispoštujete mjere. Beskrajno smo zahvalni svima vama koji poštujete sve epidemiološke mjere", poručuju iz Sindikata.

Pozvali su "Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, direktore UKC, bolnica i domova zdravlja, kao i Krizni štab da iznađu mogućnost da se sa Zavoda za zapošljavanje pozovu zdravstveni radnici kao pomoć, da se dodatno motivišu zaposleni, kako bi svi zajedno pobijedili COVID, sačuvali zdravstveni sistem i što je najvažnije sačuvali naše građane".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije