Doktor iz BiH koji je zaražen COVID-om uspješno se oporavlja

Radiosarajevo.ba
Doktor iz BiH koji je zaražen COVID-om uspješno se oporavlja
Foto: Twitter / Marko Pekija i Nenad Stevandić

Koronavirus ne poznaje godine i profesije, svi su u opasnosti. Doktori koji svakodnevno rade sa zaraženim osobama definitivno su u velikoj opasnosti.

Priče o slučajevima u kojima su doktori kroz svoj posao zaraženi, ili su nažalost preminuli nisu rijetkost. I te priče trebaju da služe svima kao upozorenje da virus nije ni bezazlen niti izmišljen.

Jedna ovakva priča dolazi i iz Bosne i Hercegovine, a riječ je o dr. Marku Pekiji koji je ljekar na intenzivnoj njezi Univerzitetskog kliničkog centra RS-a.

On se na svu sreću uspješno oporavlja i sprema za nove radne pobjede i na sreću njegove porodice koja će uskoro da postane brojnija.

"Dr Marko Pekija. Ljudina. Ljekar intenzivne njege UKC. Liječio je nesebično mnoge zaražene i teške pacijente. Zakačio ga je COVID od pacijenta i sam je proveo 18 teških dana na svojoj klinici na NIV respiraciji.

Već je dvaput negativan, oporavak napreduje, a čeka treće dijete", napisao je na Tviteru dr Nenad Stevandić, zamjenik generalnog direktora UKC, uz fotografiju zajedno sa Pekijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije