Dokazani prijatelj BiH stigao iz Amerike u Sarajevo

3
Radiosarajevo.ba
Dokazani prijatelj BiH stigao iz Amerike u Sarajevo
Foto: Bošnjački institut / Faris Gavrankapetanović, Patrick McCarthy i Abulah Sidran

U posjeti Bošnjačkom institutu boravio je Patrick McCarthy, prodekan na Univerzitetu u Saint Louisu i dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine.

Gosta je dočekao direktor prof. dr. Faris Gavrankapetanović te ga upoznao sa programima i aktivnostima Instituta, a razgovarali su i o budućoj saradnji. Tokom posjete, McCarthy i Gavrankapetanović imali su priliku za susret i razgovor sa istaknutim bosanskohercegovačkim književnikom Abdulahom Sidranom.

Patrick McCarthy, koordinator je "Radne grupe za Bosnu i Hercegovinu" koju su oformili entuzijasti i volonteri iz bosansko-američke zajednice sa dugogodišnjim prijateljima Bosne i Hercegovine iz Sjedinjenih Američkih Država i svijeta.

Od nedjelje novi raspored letenja sa Sarajevskog aerodroma: Uvedeno sedam novih odredišta

Od nedjelje novi raspored letenja sa Sarajevskog aerodroma: Uvedeno sedam novih odredišta

Američki profesor: Vrijeme je da Biden obnovi svoju predanost Bosni!

Američki profesor: Vrijeme je da Biden obnovi svoju predanost Bosni!

Grupa se zalaže za slobodnu, ujedinjenu i demokratsku BiH u kojoj vladavina prava garantuje pravdu, dostojanstvo, ljudska prava i jednakost za sve građane i građanke. U našim medijima nerijetko se spomene pismo koje visokim zvaničnicima u SAD-u, EU ili BiH šalju članovi Radne grupe. 

Patrik McCarthy, dobro je upoznat sa prilikama na Balkanu i često komentariše situaciju u našoj zemlji, a poznat je kao veliki kritičar politke Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH.

U medijskim istupima govorio je kako Bosnu i Hercegovinu vidi kao zemlju za sve, bez obzira na porijeklo, zemlju koja poštuje svoju historiju i tradiciju kao multietničko društvo.

Faris Gavrankapetanović i Patrick McCarthy
Foto: Bošnjački institut: Faris Gavrankapetanović i Patrick McCarthy

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije