Dok se Europa bori sa poplavama, objavljena prognoza šta čeka građane Bosni i Hercegovini do subote

4
Radiosarajevo.ba
Dok se Europa bori sa poplavama, objavljena prognoza šta čeka građane Bosni i Hercegovini do subote
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Sarajevo / Ilustracija

U većem dijelu Bosne i Hercegovini u utorak ujutro, 17. septembra, umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne ima magle. Na krajnjem sjeverozapadu Bosne pada slaba kiša.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 1; Ivan Sedlo, Sokolac 6; Tuzla 7; Sarajevo, Srebrenica 8; Bijeljina, Bugojno, Gradačac, Livno 9; Drvar, Jajce, Široki Brijeg, Zenica, Zvornik 10; Bihać, Doboj, Prijedor, Sanski Most 11; Banja Luka 12; Mostar 14; Neum 15; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 1 hPa je niži od normalog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća na sjeverozapadu Bosne, a poslije podne i tokom noći i ponegdje u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 24 °C.

Penzioneri trenutno na sastanku sa delegacijom Vlade FBiH, pa izlaze na protest u Sarajevu

Penzioneri trenutno na sastanku sa delegacijom Vlade FBiH, pa izlaze na protest u Sarajevu

U Sarajevu uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka oko 19 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA povoljnija je u odnosu na protekli period. Mada će preovladavati oblačno vrijeme, dodatna stabilizacija ugodno će djelovati na većinu populacije. U jutarnjim i večernjim satima neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju, obzirom da će biti neuobičajeno hladno i uz veći sadržaj vlage u zraku. Tokom dana ugodnije, sa umjerenim porastom temperatura i kratkotrajnim sunčanim intervalima.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U srijedu 18. 9. 2024., pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 °C.

U četvrtak 19. 9. 2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima koji mogu biti praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 23 °C.

Dok čekamo Miholjsko ljeto, meteorolozi objavili novu prognozu: Evo kako nas (ne)vrijeme čeka

Dok čekamo Miholjsko ljeto, meteorolozi objavili novu prognozu: Evo kako nas (ne)vrijeme čeka

U petak 20. 9. 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 26 °C. 

U subotu 21. 9. 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne i ponegdje na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 °C, navodi se u prognozi Federnog hidrometeorološkog zavoda

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije