Meteorolozi objavili prognozu za BiH do 30. septembra: Kakvo nas vrijeme čeka u naredne 2 sedmice

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu za BiH do 30. septembra: Kakvo nas vrijeme čeka u naredne 2 sedmice
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajlije i Sarajke uživale u poslijepodnevnoj šetnji

Iz Federalnog hidrometeorološlog zavoda danas je objavljena srednjoročna vremenska za period od naredne dvije sedmice, do 30. septembra. 

U Bosni i Hercegovini, navode, i narednih dana pretežno oblačno i nestabilno vrijeme uz povremenu i mjestimičnu kišu, nerijetko je moguć i kraći lokalni pljusak.

Temperature zraka u laganom porastu, tako da će već u drugom dijelu sedmice biti u skladu sa dobom godine u kojem se nalazimo. Vjetar uglavnom slab pretežno sjeveroistočnog smijera.

Tragedija potresla njemački nogomet: Mladom golmanu amputirana noga

Tragedija potresla njemački nogomet: Mladom golmanu amputirana noga

Minimalne temperature zraka varirat će između 8°C i 13°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 16°C. Najviše dnevne temperature uglavnom između 14°C do 20°C, na jugu zemlje do 24 °C.

U zadnjoj sedmici septembra preovladavaće umjereno do pretežno oblačno. Prema raspoloživim prognoznim modelima više nestabilnosti očekuje se u južnim, jugozapadnim i zapadnim područjima. Na sjeveru zemlje izglednije su stabilnije vremenske prilike.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 10°C i 15°C, u Hercegovini do 18°C. Najviša dnevna temperatura od 19°C do 24°C, jugu zemlje do 26°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije