Dok je trajala rasprava o Kusturici i Sarajevu, mnogi propustili ključne detalje

9
Radiosarajevo.ba
Dok je trajala rasprava o Kusturici i Sarajevu, mnogi propustili ključne detalje
Foto: Srna / Emir Kusturica na nebu iznad Sarajeva

Na jučerašnji dan prije 40 godina premijerno je prikazan čuveni film "Sjećaš li se, Dolly Bell?" režisera Emira Kusturice nastao po scenariju književnika Abdulaha Sidrana.

Tim povodom Kusturica je u helikopteru nadletio iznad Sarajeva. 

U znak sjećanja na ovaj film i dane s početka velike filmske karijere slavnog režisera, objavljene su slike Kusturice iznad Sarajeva.

Podsjetimo, Srpska novinska agencija (SRNA), pozivajući se na "elektronske novine Andrićgrada", odnosno portal Iskra, objavila je danas fotografije režisera Emira Kusutirce u helikopteru iznad Sarajeva.

Fotografija je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama.

I dok trajala rasprava o Kusturici i njegovom rodnom gradu, čini se da su mnogi previdjeli ključne stvari.

Mnogi su složni da fotografija nije nastala jučer već mnogo ranije.

Pojedinci su, tako, između ostalog, primijetili da je natpis Samsung, koji se nalazi na zgradi Unitic, u međuvremenu promijenio boju slova.

Drugi su opet zaključili da lišća na drveću odavno nema, te su na osnovu toga objasnili da je fotografija Kusturice iznad Sarajeva nastala u ljetnim mjesecima.

Režiser se povodom ovih fotografija nije oglasio na društvenim mrežama. U ranijim prilikama bi znao komentirati dešavanja iz svog rodnog grada. No, za sada - šuti. 

Podsjetimo, film “Sjećaš li se Dolly Bell?” premijerno je prikazan 2. februara 1981. godine, a iste godine ovjenčan je “Zlatnim lavom” na Venecijanskom filmskog festivalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije