U toku kontradiverzioni pregled / Dojavljena bomba u Općinskom sudu u Sarajevu

10. 05. 2022. u 09:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Općinskom sudu u Sarajevu danas je dojavljeno da je postavljena bomba.

Ovu informaciju potvrdio je dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova KS za portal Radiosarajevo.ba.

"Bomba je prijavljena u 8:40 sati. U toku je kontradiverzioni pregled", naveli su iz policije.

Zaposlenici ove ustanove su evakuisani, dok će više informacija biti kasnije poznato.

Napomenimo da je jedno od zakazanih ročišta danas ono za suđenje Asimu Sarajliću koje je trebalo biti održano s početkom u 10 sati.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Asima Sarajlića, Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića zbog krivičnog djela davanja dara i drugih oblika koristi. Radi se o aferi "Snimak".

"Optuženi se terete da su od 20. do 25. februara 2020. prije zakazanih unutarstranačkih izbora SDA za predsjednika kantonalne ortganizacije SDA sarajevo koji su bili planirani za 26. februar 2020. na kohjim su predloženi kandidati bili članovi Semir Efendić i Fikret Prevljak, posredstvom Muhameda Šehovića ugovorili sastanak sa delegatom za izbornu skupštinu Velidom Tvrtkovićem, kojem su obećali da će korištenjem svog društvenog i uticajnog položaja koje imaju po osnovu pozicija unutar SDA, zaposliti njegovu suprugu u nekoj od instutucija u kojima su na rukovodnim pozicuijama kadrovi SDA, ukoliko na tim izborima svoj glas da njihovom kandidatu Fikretu Prevljaku za navedenu poziciju", navodi se u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)