Dodikove pristalice stigle pred Sud BiH: Tu je i Sanja Vulić za koju je Dodik bog

10
Radiosarajevo.ba
Dodikove pristalice stigle pred Sud BiH: Tu je i Sanja Vulić za koju je Dodik bog
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / SNSD-ovci došli pred Sud BiH

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik danas bi se u Sudu Bosne i Hercegovine u 13 sati, trebao izjasniti o krivici, a ispred zgrade Suda BiH već su se počele okupljati Dodikove pristalice.

Tu je zastupnica u Parlamentarnoj skupštini BiH Sanja Vulić (koja je jednom prilikom izjavila da je za nju Milorad Dodik bog), generalni sekretar SNSD-a Radovan Kovačević, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić te drugi funkcioneri SNSD-a.

Kovačević je kazao da Schmidt 'progoni Milorada Dodika jer je ustavom izvršavao svoje dužnosti i obaveze'. Schmidta je nazvao 'strancem koji nema nikakav legitimitet'.

Čudo u Gazi: Palestinski dječak izvučen živ ispod ruševina klinike

Čudo u Gazi: Palestinski dječak izvučen živ ispod ruševina klinike

"Kakva je ovo situacija, imamo jednog čovjeka koji je došao u BiH kojeg niko nije izabrao ni imenovao, niti ima mandat u BiH, koji ilegalno boravi u BiH i koji je sebi dao zapravo da bude iznad parlamenta, vlasti i iznad svega u BiH", rekao je Kovačević.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dodika i Miloša Lukića, v.d. direktora Službenog glasnika RS, za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je da imaju adekvatan broj policijskih službenika na području cijelog kantona, uključujući i područje općine Novi Grad i navedenu mikrolokaciju.

Prema nezvaničnim informacijama, očekuje se da će do 13 sati doći oko 700 Dodikovih pristalica.

/ Anketa

Hoće li će se Milorad Dodik 16. oktobra pojaviti na Sudu BiH?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije