Dodik opet bulazni: Izvrijeđao Zvizdića i Cormack

Radiosarajevo.ba
Dodik opet bulazni: Izvrijeđao Zvizdića i Cormack
Arhiv / Milorad Dodik
Samo dan nakon vanredne konferencije za medije predsjednika RS-a Milorada Dodika o USAID-ovim milionima dolara za osnaživanje nezavisnih medija i nevladinih organizacija, iz američke ambasade su reagirali navodeći da je riječ o teoriji zavjere.

Dodik je odgovorio da je aktuelna američka ambasadorka Maureen Cormack "ostrašćena" i da se "miješa u unutrašnje stvari BiH".

"Novac USAID-a je uvijek ovdje išao kroz Sorošev program, a tako je i sada. Najčešće se finansiraju razni takozvani mediji koji nastoje da prikažu što goru situaciju ovdje i neki pojedinci koji se finansiraju ovdje kako bi pravili i davali razne informacije", rekao je Dodik.

Predsjednik manjeg bh. entiteta optužio je američku ambasadoricu Cormack da je "unosila smetnju u BiH", gdje je, po Dodikovim riječima, sjedila samo da bi joj se povećala osnovica za plaću kad se vrati u SAD.

Dodiku je prethodno odgovorio i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić koji je rekao da je potpisivanje sporazumna s USAIDOM-om jačanje državnih institucija.

Predsjednik RS-a odgovorio je da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda i da sve iz toga proističe.

"To samo što je Zvizdić sebi umislio, zato i jesu ove četiri godine propale. Oni su umislili da su neko izolovano ostrvo. Pogledajte šta je on sve obećao i šta je uradio za četiri godine. Ništa, izgubili smo četiri godine. Narod je konačno uvidio kakvu je budalu imao za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. On nikad ne bi bio predsjedavajući Vijeća ministara da nisu ovi 'luzeri' iz Saveza za promjene odlučili da izdaju Republiku Srpsku i da njemu daju saglasnost", poručio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije