Dodik želi kandidirati sina Ratka Mladića za predsjednika RS-a

Radiosarajevo.ba
Dodik želi kandidirati sina Ratka Mladića za predsjednika RS-a
Sin osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, Darko Mladić, na predstojećim izborima mogao bi biti jedan od kandidata Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske.

Prema izvorima srbijanskog Blica iz vrha ove stranke, Mladićeva kandidatura ušla je u uži izbor Milorada Dodika i SNSD-a, a pojedini savjetnici aktuelnog predsjednika Republike Srpske smatraju da bi kandidatura sina ratnog komandanta Vojske RS-a ostavila bez ikakve šanse za pobjedu kandidata opozicionog Saveza za promjene Vukotu Govedaricu.

"Nijedan drugi kandidat vladajuće partije ne garantuje pobjedu nad kandidatom SZP-a. S druge strane, kandidaturom sina Ratka Mladića u vrhu SNSD-a računaju da bi sigurno osigurali ogromnu podršku najvećeg dijela boračke populacije, ali i običnih ljudi koji u Mladiću vide kreatora RS-a", tvrde sagovornici Blica.

Također, ovi izvori ističu kako bi kandidatura Mladića bila dodatni plus jer je riječ o nestranačkoj ličnosti, te da bi većina neopredijeljenih glasača upravo njemu dalo svoje povjerenje.

Ipak, ni Mladić, ni SNSD nisu željeli komentirati ove navode, budući da je utrka za mjesto kandidata za predsjednika RS-a još u toku, a kao potencijalni kandidati još se navode i Željka Cvijanović, te Dragan Lukač i Sredoje Nović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije