Dodik uvredama odgovorio Crnadku: "Obolio od političkog sljepila...neka čučne, u velikoj je nuždi"

1
Radiosarajevo.ba
Dodik uvredama odgovorio Crnadku: "Obolio od političkog sljepila...neka čučne, u velikoj je nuždi"
Foto: BN TV / Igor Crnadak i Milorad Dodik

Predsjednik entiteta RS i šef Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je da dok se "vlast bavi konkretnim i ozbiljnim poslom, što i jeste njen posao, Igor Crnadak leži potrbuške i smišlja čime će zamajavati narod".

"Jasno mi je da polemikom sa mnom Crnadak pokušava da dobije pažnju, ali već sam mu rekao da mu čak ni ja ne mogu pomoći da ne bude politički marginalac", naglasio je Dodik.

Na pitanje medija iz entiteta RS, da prokomentariše Crnadkovu izjavu u kojoj poziva Dodika da "prestane iznositi neistine", te da je to neprikladno za njegove godine, Dodik je odgovorio da iznositi laži nije lijepo bez obzira koliko godina imali, pa je predložio Crnadku da se drži svog savjeta.

Konaković nasmijao ministre u Beču: Naš sastanak u Sloveniji upamtit ću do kraja života

Konaković nasmijao ministre u Beču: Naš sastanak u Sloveniji upamtit ću do kraja života

Kada je riječ o Crnadkovoj izjavi da opozicija "ne vodi nikakvu harangu protiv Dodika nego žestoko brani Narodnu skupštinu i RS”, lider SNSD je naglasio da mu je malo šta mučno kao kad se neko iz PDP zaklinje u RS, a posebno Narodnu skupštinu, "koju su napustili kad god je trebalo jedinstvo".

"Šteta što je Crnadak obolio i od političkog sljepila pa ne vidi razliku između vlasti i države i Dodika i predsjednika RS. Što se tiče Crnadkovih kvalifikacija na moj račun ne znam šta bih mu više rekao osim da čučne, u velikoj je nuždi!", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da može samo da se izvini Crnadku što je izjavio da je često putovao u London, jer je kao "ministar vanjskih poslova ipak češće išao u Kuvajt, kod kuma, naravno narodnim novcem, bez ikakvog smisla i svrhe".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije