Dodik u Beogradu ponovo negirao genocid u Srebrenici pa poručio: RS će nastaviti samostalno

/ Komentari (21)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Vepar

I onda ono bajram cestita, ko biva dobar on, razumijevanje i tolerancija.

RS nema buducnosti u BiH i mora da se

***

***

***

R(rasapad)S(sistema) ce nastaviti

samostlano al bez mene i Igora. Snaći ce se narod sam. Nek i njima tata vadi putovnicu ko ih hebe kad su ovce!

Haha

Sad je jasno zašto su poslali francuski bataljon. Da osvoje Eres i da alahovi robovi mogu ušetati u Banja Luku!

Koel

Joce hoce kako da nece hahahhaah nece je biti vise mozes slobodno ma biro

***

***

***

***

Bla

Hahahhahahaha ovakve gluposti izjajave samo kad im je panika

***

***

Pukovnik

U Sreberenici je nazalost ubijeno oko 4100 muslimana. Pitanje je kako ste dobacili do preko 8000 ubijenih i zasto? Samo glup covjek ne zna odgovor na pitanje.

Bježi ba dodo

Lijepe riječi su ukras!

Ljiljan:VLASI SU TURSKA KOPILAD

KAR PATSKA SVINJA DUDUK JB.SVOJU MAMARU ZNA DA GENOCIDNA TVOREVINA MORA DA NESTANE S MILOM (dudukom)ILI SILOM KAKO JE I NASTALA!!!

333

@Pukovnik Pobijeno je 8000 ljudi. A genocid je definisan namjerom a ne "uspjesnosti" kod provodjenja. Skoluj se, sramotis se. Interesantno kako oni koji su spremni da dijele krivicu za genocid uvijek barataju brojkama. Brojke ne mijenjaju karakter genocida. Vidis, normalnom covjeku je strahota sto su *****e likvidirale jednog covjeka u Jasenovcu, a ne cak 80 000. Normalnom covjeku je strahota sto su ubijeni Srbi, Romi, jevreji, hrvatski komunisti, bosanski muslimani, svi oni koje je *****ki rezim oznacio kao grupe koje treba istri****ti. U pitanju je priroda rezima i krivicna odgovornost onih koji su izvrsavali naloge genocidnog rezima. Normalan covjek prezire ubicu, i normalan covjek zali za svakom pojedicnom zrtvom, svakim ugasenim zivotom, imenom i prezimenom. To je ljudskost. Nije bez razloga genocid dio skupa krivicnih dijela protiv ljudskosti. I ne bez razloga genocidni rezim uvijek svoj krvavi pir zapocinje dehumanizacijom svojih buducih zrtava.

BALIJE SU POGANI PSI

KAR PATSKA SVINJA DUDUK JB.SVOJU MAMARU ZNA DA GENOCIDNA TVOREVINA MORA DA NESTANE S MILOM (dudukom)ILI SILOM KAKO JE I NASTALA!!! ka Ljiljan:VLASI SU TURSKA *****AD j e b o te otac u u s t a POGANA

Istina i PRAVDA

Tragajući za istinom o srebreničkom zločinu, autori ovog rada pošli su od definicije genocida. Naveli su sastavne elemente pojma genocid, a posebno naglasili nameru da se zločin počini. Niti jedan od tri sastavna elementa genocida nisu našli u srebreničkom zločinu, niti genocidnu nameru. Nadalje, na temelju relevantnih dostupnih istorijskih izvora i literature, pokušali su da utvrde približan broj žrtava u Srebrenici. U obradi teme uglavnom su se oslanjali na inostrane izvore, kako bi izbegli pristranost. Posebno su posvetili pažnju igri oko broja žrtava. Na osnovu inostranih izvora došli su do zaključka da je cifra od 8.000 preuveličana i politički iskonstruisana. Tvorci projekta Srebrenica bili su Klinton, Alija Izetbegović i Franjo Tuđman. Cilj je bio preuveličati broj muslimanskih žrtava u Srebrenici. SAD želele su izazvati bombardovanje Republike Srpske, zato je Klinton tražio od Izetbegovića da se pobije 5000 muslimana da bi bombardovao Srbe. Uglavnom, autori konstatuju da se u Srebrenici desio zločin nad muslimanima, nakon što su muslimanske snage pobile preko 3.000 Srba u okolini Srebrenice. Konstatuju da su srpske snage prošle kroz 42 muslimanska sela i da nisu ubile niti jednom civila, ženu, dete niti bolesnika. Meeđu ubijenim muslimanima nema žena, a on a one su ključ za genocid. Stvarni broj muslimana je između 800 i 1.200 u Srebrenici i okolini. Masakr u Srebrenici 1995. godine i broj od 7000 ubijenih muslimana bio je trijumf propagande SAD i Alije Izetbegovica.

Ratni zlocin je JEDNO a genocid DRUGA stvar

@Pukovnik Pobijeno je 8000 ljudi. A genocid je definisan namjerom a ne "uspjesnosti" kod provodjenja. Skoluj se, sramotis se. Interesantno kako oni koji su spremni da dijele krivicu za genocid uvijek barataju brojkama. Brojke ne mijenjaju karakter genocida. Vidis, normalnom covjeku je strahota sto su *****e likvidirale jednog covjeka u Jasenovcu, a ne cak 80 000. Normalnom covjeku je strahota sto su ubijeni Srbi, Romi, jevreji, hrvatski komunisti, bosanski muslimani, svi oni koje je *****ki rezim oznacio kao grupe koje treba istri****ti. U pitanju je priroda rezima i krivicna odgovornost onih koji su izvrsavali naloge genocidnog rezima. Normalan covjek prezire ubicu, i normalan covjek zali za svakom pojedicnom zrtvom, svakim ugasenim zivotom, imenom i prezimenom. To je ljudskost. Nije bez razloga genocid dio skupa krivicnih dijela protiv ljudskosti. I ne bez razloga genocidni rezim uvijek svoj krvavi pir zapocinje dehumanizacijom svojih buducih zrtava. ka 333 NIJE BIO Ðenosajd

333

@Istina i pravda Ako sam nisi ubica, onda si glupak sto preuzimas odgovornost za ubice. I u jednom i u drugom slucaju se to kvalifikuje kao civilizacijski otpad.

333

@Genocid jeste ratni zlocin. Citanje strucnog gradiva, ili si dobacio samo do cetvrtog osnovne?

Hajde vise probaj

Daj ba vise. Zasto se ovaj kre TEN slusa vise i zasto se prenosi sve sto kaze i laze? Umjesto da se ovaj kO nj smjesti ******novu zatvorenog tipa i stavi pod ljekarski nadzor njemu se pusta da i dalje trabunja, provocira, vrijeda, protuustavno djeluje, i niko nista! Hajde nek pokusa otcijepiti entitet RS iz Bosne i Hercegovine

Ne pijem dok Paja vozi

Daj ba vise. Zasto se ovaj kre TEN slusa vise i zasto se prenosi sve sto kaze i laze? Umjesto da se ovaj kO nj smjesti ******novu zatvorenog tipa i stavi pod ljekarski nadzor njemu se pusta da i dalje trabunja, provocira, vrijeda, protuustavno djeluje, i niko nista! Hajde nek pokusa otcijepiti entitet RS iz Bosne i Hercegovine ka Hajde vise probaj Nemoj vrijeđati konje to su plemenite, lijepe, pametne i korisne životinje

/ Najnovije