Dodik: Željki Cvijanović su nudili da me otkači, rekla im je 'vidite li vi mene...'

7
Radiosarajevo.ba
Dodik: Željki Cvijanović su nudili da me otkači, rekla im je 'vidite li vi mene...'
Foto: Kolaž / Željka Cvijanović i Milorad Dodik

Na današnjoj press konferenciji nakon sastanka s Gabrielom Escobarom, Ericom Nelsonom, Johannom Sattlerom i preostala dva člana Predsjedništva Milorad Dodik je, osim tema sastanka, govorio i o brojnim drugim stvarima.

Između ostalog, upitan je da se osvrne na špekulacije da Aleksandar Vučić zajedno s Richardom Grenellom radi na njegovom rušenju.

Tom prilikom je otkrio da je Željka Cvijanović imala priliku da ga 'sruši', ali je odbila.

Na Bjelašnici jutros minus 6: Objavljena prognoza do ponedjeljka - stižu naoblačenje i novi snijeg

Na Bjelašnici jutros minus 6: Objavljena prognoza do ponedjeljka - stižu naoblačenje i novi snijeg

"Grenell… To su špekulacije medijske. To je neki tip od ranije, koji je bio dio Trumpove administracije. Uvjeren sam u moju potpunu koordinaciju sa Željkom Cvijanović. Ona je mene obavijestila da su došli iz Amerike i rekli joj: Dobro bi bilo da otkačis Dodika i ti preuzmeš SNSD”. I ona im je rekla: Da li vi vidite da sam ja ozbiljna žena. Zašto mi dolazite sa tim glupim idejama", rekao je Dodik.

Milorad Dodik ovim potezima izaziva Ameriku, stavlja na kušnju njen politički, diplomatski i vojni autoritet.

Podsjetimo da je o samom sastanku kazao da nije donio ništa posebno.

"Mediji obavještavaju da se održava neka sjednica PIC-a. Postavlja se pitanje ko je njima dozvolio da raspravljaju o pitanjima Bosne i Hercegovine. Ovaj sastanak PIC-a ništa ne znači, on je samo tu da još jednom potvrdi da je laž, da nema visokog predstavika, a mi smo postavili pitanje na osnovu čega je neko visoki predstavnik. On ne postoji, ako ne postoji visoki predstavnik, ne postoji ne OHR", rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije