Dodik sutra na sastanku sa vrhom Srbije o "realizaciji budućih projekata"

2
Radiosarajevo.ba
Dodik sutra na sastanku sa vrhom Srbije o "realizaciji budućih projekata"
Foto: Arhiv / Milorad Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će sutra sa rukovodstvom Srbije, koje dolazi u posjetu RS, “razgovarati o realizaciji značajnih projekata”.

"U posjetu dolaze predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Ana Brnabić i predsjednik Narodne skupštine Ivica Dačić, piše Starmo

U kontinuitetu održavamo sastanke Savjeta za sprovođenje Sporazuma o specijalnim vezama i razmatramo dosadašnje rezultate i projekte koje smo realizovali", rekao je Dodik novinarima u Banja Luci.

On je istakao da “RS i Srbija imaju dobre odnose”, te da će biti održani posebni sastanci na kojima će biti riječi o realizaciji budućih projekata.

"Razgovarat ćemo i o tome kada će početi radovi na izgradnji hidroelektrane Buk bijela i još dvije hidrocentrale na rijeci Drini.

Bit će riječi o izgradnji aerodroma u Trebinju gdje su preduzete pripremne radnje, a Srbija obezbijedila novac iz budžeta, nakon čega su Bošnjaci podnijeli prijavu Ustavnom sudu BiH da bi proces usporili", precizirao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije