Radončić: Dodikova ponuda je nedopustiva ratna provokacija

9
Radiosarajevo.ba
Radončić: Dodikova ponuda je nedopustiva ratna provokacija
Foto: Arhiv / Fahrudin Radončić

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić komentirao je posljednje aktuelne teme i uzavrelu retoriku na relaciji SNSD - SDA.

On smatra da će BiH preživjeti i Dodikove secesionističke prijetnje, ali i samokandidiranje za bošnjačkog ratnog vođu, misleći očigleno na Izetbegovića.

"Ponuda Milorada Dodika da se formiraju timovi za razdruživanje je nedopustiva ratna provokacija, na koju Bošnjaci nikada neće pristati. Tu nema i ne treba biti dileme ni za koga. Kao što nema dileme da ponuda Bakira Izetbegovića da on predvodi Bošnjake u rat nije legitimna, niti legalna", rekao je Radončić.

Radončić smatra kako je zahvaljujući Izetbegoviću, bošnjački politički faktor na doveo na najniži nivo.

"Nema državničke vizije, uspješnog ekonomskog razvoja, stvaranja novih vrijednosti, nema relevantnih međunarodnih komunikacija na visokom nivou, a bošnjački politički faktor, koji je naslijedio od svog oca i svih Bošnjaka, doveo je na najniži mogući nivo", izjavio je predsjednik SBB.

Radončić poručuje da se s Izetbegovićem može složiti u tome da Bošnjacima uvijek na umu mora biti spremnost da čuvaju i da se na svaki način bore za opstanak Bosne i Hercegovine.

"Gospodin Izetbegović i njegov – kako ga i on naziva 'genocidaški' koalicioni partner Milorad Dodik, s kojim je nedavno napravio koaliciju čak i u Srebrenici - napokon trebaju početi raditi za građane i narod.

I da se polako umjesto rata, nakon više decenija konfliktne i loše vlasti, spremaju za političku penziju 2022. godine.

Za početak, neka nabave dva miliona doza vakcina, neka zaustave svakodnevno masovno umiranje naroda na čiju zaštitu se javno pozivaju, neka prekinu bagatelnu rasprodaju državnih dionica po svijetu, neka vrate državne poslove u državne institucije i posvete se ekonomskom razvoju i zaustavljanju masovnog iseljavanja u inozemstvo", dodao je lider SBB-a.

Predsjednik SBB-a poručuje da je jedini rat koji je potreban Bosni i Hercegovini rat protiv pandemije, korupcije, nepotizma, zloupotrebe državnih funkcija i resursa u privatne i stranačke svrhe.

"Dosta je više prepadanja naroda, jer naša je država preživjela i mnogo opasnije papire od navodno Janšinog ili Dodikovog secesionističkog mlaćenja prazne slame.

Bosna i Hercegovina će sigurno i u miru još dugo i uspješnije živjeti, ali Izetbegovićeva i Dodikova koaliciona vlast i dogovorene provokacije neće i ne trebaju", kazao je Radončić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije