Dodik se oglasio: Oružane snage nisu snage BiH, već NATO-a

Fena
Dodik se oglasio: Oružane snage nisu snage BiH, već NATO-a
/ Foto. Anadolija
Predsjednik RS-a Milorad Dodik tvrdi da najnovija odluka Ministarstva odbrane BiH potvrđuje činjenicu kako ovo nisu Oružane snage BiH, već NATO-a.

"Ako ovdje komanduje NATO, a da nismo članica NATO-a, onda to govori koliko se ignorišu pozitivni pravni propisi", ustvrdio je Dodik.

On je i večeras u izjavi novinarima u Banjoj Luci izrazio uvjerenje da će pripadnici Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH biti na Trgu Krajine, za vrijeme svečanosti povodom "Dana RS-a" te da to, naveo je, niko ne može zabraniti.

Na odluku Ministarstva odbrane BiH je naveo da ta institucija i nije vrhovni komandant Oružanih snaga BiH, pa samim tim ne može ništa ni zabraniti.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine stavilo je van snage odluku o angažmanu pripadnika Oružanih snaga na ceremonijalnim aktivnostima u povodu 9. januara u RS-u, jer su se našli u situaciji u kojoj nisu kompetentni da odlučuju, potvrdila je Feni uime Ministarstva Uma Sinanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije