Dodik: RS zbog neusvajanja akciza ne pada na koljena

Fena
Dodik: RS zbog neusvajanja akciza ne pada na koljena
/ Foto: Anadolija
Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da je priča o usvajanju izmjena Zakona o akcizama završena, optuživši SDS da je odgovoran za neizglasavanje tog zakona, ali da RS time neće „pasti na koljena“.

"To govori da BiH ne funkcioniše, odnosno samo funkioniše kada treba imenovati neke ljude", kazao je Dodik u izjavi medijima.

Akcize bi, kaže, donijele novac za poboljšanje mreže autoputeva, a gorivo bi i dalje bilo najjeftinije u tom bh. entitetu.

Zbog svega je, kaže, propao i aranžman s MMF-om, ali će RS naći alternativne načine finansiranja radi održavanja sistema aktivnim.

Kategoričan je da je dobra odluka Vlade RS-a o prodaji državnih akcija Rudnika željezne rude Ljubija Prijedor firmi Israeli investment group, kako bi se tim novcem pomoglo poljoprivrednicima i penzionerima u RS-u.

Protivljenje DNS-a toj prodaji, kaže Dodik, neće utjecati na vladajuću koaliciju u RS-u, jer je lidr DNS-a Marko Pavić to i potvrdio.

Ponovio je da neće biti smjene aktuelne Vlade RS-a te odbacio kao neizvodljive inicijativu Saveza za promjene za izglasavanje nepovjerenja Kabinetu Željke Cvijanović, ističući da SDS nikada neće ući u vlast u RS-u, jer se "na izborima pokazalo da su gubitnici".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije