Dodik: RS će od Srbije dobiti 25 miliona eura kako bi se održala likvidnost

Srna
Dodik: RS će od Srbije dobiti 25 miliona eura kako bi se održala likvidnost
Foto: Anadolija / Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će Srbija pomoći RS sa 25 miliona eura do kraja godine kako bi se održala likvidnost i sposobnost budžeta da izvrši sve svoje obaveze i istakao da je u posljednje vrijeme Srbija odobrila više od 32 miliona evra pomoći za lokalne zajednice u RS-.

On je rekao za Tanjug da je tih 25 miliona evra najveći i najznačajniji obim pomoći koji je RS ikad imala od Srbije.

Prema njegovim riječima, sve opštine u RS-u kao i četiri u Federaciji BiH koje imaju srpsku većinu dobijaju pomoć od Srbije.

Dodik je zbog toga zahvalio predsjedniku Vučiću i njegovom timu, ministru finansija Srbije, premijeru Ani Brnabić kao i cijeloj Vladi i svima okupljenima oko ideje da se pomogne RS-u.

U razgovorima juče i danas sa Vučićem dogovoreno je da se pomogne i opštinama u Federaciji BiH sa većinskim srpskim stanovništvom koje, kako Dodik navodi, organi vlasti u Sarajevu potpuno zapostavljaju, gdje se uzurpiraju mnoga prava odlučivanja o infrastrukturnim stvarima i resursima i gdje se pokušavaju degradirati javni sektori, poput zdravstva, obrazovanja.

"Zahvaljujući Srbiji moći ćemo ove godine da koncentrišemo podršku Drvaru od milion evra", kaže Dodik, te navodi da će i druge opštine, poput Grahova, Glamoča i Petrovca dobiti dodatno po 250.000 do 300.000 evra za rješavanje infrastrukturnih problema.

U Grahovu ćemo, kaže Dodik, obnoviti kuću i spomen-dom Gavrilu Principu.

"Pomoć Srbije opštinama u RS-u i Federaciji BiH biće obimna i uticaće znatno na stanje i stabilnost naših javnih računa i rješavanje infrastrukturnih problema", naveo je srpski član Predsjedništva.

Dodik je dodao da u RS-a podržavaju napore predsjednika Vučića u stabilizaciji Srbije.

"Kad čujem ponekad kritike na bilo šta što su Srbi uradili, znam da to rade ljudi koji nikad ništa nisu uradili", rekao je Dodik i zaključio: "Mislim da Vučić dobro vodi Srbiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije