Stara mantra / Dodik: Problem je što međunarodna zajednica nameće neke stvari

31. 07. 2020. u 14:50:00 Fena

Shares: 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik smatra da uspostavljanje kontakt tačke za saradnju s Europolom u Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine nije konačna stvar, ali da je i to bolje rješenje od onog koje je bilo do sada.

Dodik je u izjavi novinarima u Krupi na Uni istakao da je policija bh. entiteta RS dala svoj stav u vezi s ovim pitanjem.

Lociranje određenih stvari, kako kaže, stalni je problem na nivou BiH.

"Zna se da po Dejtonskom mirovnom sporazumu i Ustavu BiH nema ni Ministarstvo sigurnosti, ni Vijeće ministara ovakvo kakvo je sada...", ustvrdio je on i dodao da neke institucije međunarodne zajednice žele da izgrade taj sistem te da je sav problem u tome.

"Mi sad imamo činjenicu da postoji Ustav koji ne prepoznaje takve nadležnosti na nivou BiH i imamo nasilje međunarodne zajednice koja nam te stvari nameće", tvrdi Dodik.

Kazao je i da je za njega nemoguće da predstavnik Srba prisustvuje obilježavanju hrvatske vojno-policijske akcije Oluja i da bi to bilo nekorektno prema srpskim žrtvama u Hrvatskoj.

On je u Hašanima prisustvovao svečanom otvaranju replike rodne kuće pisca Branka Ćopića.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA