Dodik pozvao Šarovića i Borenovića da napuste bh. institucije, oni ga odlučno odbili

Radiosarajevo.ba
Dodik pozvao Šarovića i Borenovića da napuste bh. institucije, oni ga odlučno odbili
Screenshot/AA-RSA / Dodik pozvao Šarovića i Borenovića da napuste bh. institucije

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović sastali su se večeras sa predsjednicima SDS-a Mirkom Šarovićem i PDP-a Branislavom Borenovićem, potvrđeno jeza Radiosarajevo.ba iz više izvora.

Piše: F. V.

Sastanak je održan u utorak kasno popodne u hotelu “San” u Laktašima.

Prema izvorima Radiosarajevo.ba, razgovaralo se o Programskoj deklaraciji Stranke demokratske akcije i potezima koje priprema Dodikov SNSD nakon Kongresa SDA, odnosno o mogućim potezima Narodne skupštine RS.

Dodik sazvao Glavni odbor SNSD-a: Priprema se odgovor na Deklaraciju SDA

Dodik i Cvijanović su, potvrđeno nam je iz dva izvora, tražili od Šarovića i Borenovića da njihovi ljudi jednostrano napuste institucije BiH, odnosno Vijeće ministara BiH, a da povod za to bude upravo dokument SDA.

Iz krugova bliskih Šaroviću saznajemo da je čelnik SDS-a to odlučno odbio, kao i Borenović.

Namjeravali smo provjeriti navedena saznanja, ali ni Šarović ni Borenović nisu odgovarali na naše pozive.

Inače, kako je objavio Slobodan Vasković na svom blogu, do sastanka je došlo nakon poziva Dodika Šaroviću i Borenoviću da "popiju kafu" u hotelu "San" i porazgovaraju o Deklaraciji, koju bi Glavni odbor SNSD trebalo da donese sutra, 18. septembra, kao odgovor na Deklaraciju SDA.

Prema našim izvorima, tokom sastanka sa čelnicima SDS-a i PDP-a Dodik je tvrdio kako je imao razgovore sa predstavnikom jedne političke stranke koja trenutno participira u vlasti u Kantonu Sarajevo, tražeći, navodno, podršku i saradnju u vlasti na državnoj razini, ali ishod tih razgovora niti to da li je čelnik SNSD-a govorio istinu (ili je u pitanju politički blef!), u ovom trenutku nismo uspjeli provjeriti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije