Dodik ponovo bulazni i vrijeđa: 'Bošnjaci finansiraju Murphya, dobio sam informacije iz SIPA-e'

32
Radiosarajevo.ba
Dodik ponovo bulazni i vrijeđa: 'Bošnjaci finansiraju Murphya, dobio sam informacije iz SIPA-e'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik izjavio je danas. 30. jula da ambasador SAD u BiH Michael Murphy dobiva novac u kešu od Bošnjaka.

Dodik je prvo komentarisao projekcije prema kojima je entitet RS u izuzetno teškoj ekonomskoj situaciji i faktički pred bankrotom.

"Za one koji kao kobci čekaju da kažu 'evo gotovo je', 'rekli smo da je gotovo'… Deset godina govore da je gotovo. Nije gotovo. RS će i u ovim teškim, nekorektnim, antidejtonskim i antiustavnim uslovima i antidiplomatskim ostati posvećena svojim obavezama. Mi ćemo se svaki dan boriti za RS", rekao je Dodik.

Ponovo teče voda sa česme ispred Gazi Husrev-begove džamije

Ponovo teče voda sa česme ispred Gazi Husrev-begove džamije

On je ponovo vrijeđao ambasadora Murphyja nazvavši ga "krelcem", a Bošnjake je ponovo nazvao muslimanima, što ima opasnu pozadinu.

"On dobiva novac od muslimana. Postoje indicije, dobio sam od nekih ljudi iz SIPA-e koji to prate, podatke da on dobiva svaki mjesec određenu apanažu od muslimanske strane u kešu. Naravno da to krije, ali jednog dana ćemo imati priliku da o tome razgovaramo", izjavio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (32)

/ Povezano

/ Najnovije