Dodik ponovo ne govori istinu: Šta je Komšić zaista rekao o "dva metka"

8
F.V.
Dodik ponovo ne govori istinu: Šta je Komšić zaista rekao o "dva metka"
FOTO: Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik i Željko Komšić

Po starom oprobanom šablonu zamjene teza, spinovanja, prešućivanja ili čak izvrtanja istine, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik je danas komentirao poruku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, koji je, prenoseći stav Gabriela Escobara, zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnog izaslanika predsjednika Joea Bidena, poručio - da rata u Bosni i Hercegovini neće biti!

"Rekoše mi kolege kako je Komšić izjavio da neće biti rata. Pa, ko je pozivao na rat nego on. Hoćete da vam donesem ovdje izjave koliko je puta to govorio, da ima dva metka. Ja sam imao muški razgovor sa Eskobarom. Sastanak s Komšićem i Džaferovićem je ubod komarca. Sastanak mene i Eskobara bio je susret džinova", poručio je Dodik u svom stilu, prenijeli su mediji.

Budući je spominjao "dva metka" važno je javnost podsjetiti šta je Komšić zaista rekao u intervjuu za N1 20. oktobra ove godine.

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Zamoljen da uputi pouruku građanima predsjedavajući Komšić je tada izjavio:

"Ne mogu vam garantovati šta je u glavama Dodika i njegovih ljudi. Mogu garantovati za sebe – do posljednjeg daha čuvat ću ovu državu. Na osnovu životnog iskustva mogu reći da nema te sile koja ovu zemlju može rasturiti. Bilo je trenutaka kad su Bosnu i Hercegovinu pocijepali, kao kada je bio sporazum Cvetković-Maček, ali je nisu mogli podijeliti.

U ovoj zemlji uvijek ima dovoljan broj ljudi koji na to neće pristati. To je činjenica. Dok smo spremni stajati iza ove zemlje, i da je branimo, na pametan i mudar način, ovo više nije '91. da nam dođe JNA a imamo samo dva metka – ne mogu nam ništa", kazao je Komšić.

Nije neočekivano, ali je prilično prizemno kada Dodik koji već mjesecima provodi pravno nasilje, razvlašćuje državne institucije i prijeti sukobima počne nekog drugog optuživati za rat.

Vrijeme je da Dodik preuzme odgovornost za ono što vrlo svjesno radi. Nažalost, još uvijek bez sankcija...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije