Šarović pita Dodika: Gdje nestade "veliki Baja"?

3
Radiosarajevo.ba
Šarović pita Dodika: Gdje nestade "veliki Baja"?
FOTO: Radiosarajevo.ba / Šarović i Dodik

Mirko Šarović, predsjednik SDS, prokomentirao je današnji sastanak člana Predsjedništva Milorada Dodika sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrielom Escobarom, rekavši kako je ovo još jedna potvrda Dodikove višestruke igre.

"Očekivana dvoličnost od nekoga ko godinama jednu priču priča narodu Republike Srpske, a potpuno drugu na sastancima sa međunarodnim predstavnicima. Očekivana dvoličnost od nekoga ko je navikao da se iz “velikog Baje” u strahu od sankcija, po potrebi pretvara u malog, poniznog izvršioca koji pristaje na sve što se od njega traži, a što smo vidjeli mnogo puta do sada", rekao je Mirko Šarović.

Dodao je da je Dodik demantirao vlastite izjave da opozicija traži sankcije međunarodne zajednice.

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Imamo situaciju da, iako je proteklih dana optuživao druge da zagovaraju sankcije međunarodne zajednice, upravo Dodik se u razgovoru sa Escobarom založio za sankcije prema svima onima koji ugrožavaju mir?!", podvukao je Šarović.

On je upitao gdje je nestala priča o vraćanju nadležnosti.

"Zar to nije trebalo biti na stolu? Кako to da je u prvom planu razgovora bilo očuvanje teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, kako je zvanično saopšteno? Кako to da će Dodik sačuvati mir ako nam danima priča o "odlučnim" jednostranim odlukama koje, svi znamo, druga strana nikako neće mirno prihvatiti niti na to pristati, po cijenu sukoba?! I ko onda ovdje zvecka oružjem", upitao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

On je rekao da smo pravu istinu o sastanku Dodika i Eskobara saznali iz zvanične Escobarove izjave.

„Imao sam produktivan sastanak s Miloradom Dodikom i otvorena je mogućnost da se povuku odluke koje je donio“, citirao je Šarović današnju izjavu zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a i specijalnog izaslanik američkog predsjednika za Zapadni Balkan Gabriela Escobara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije