Osvrt na sastanak / Escobar nakon susreta sa Dodikom iznenadio izjavom

08. 11. 2021. u 13:34:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Gabriel Escobar, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a obratio se kratko novinarima održanih sastanaka u Sarajevu da predstavnicima vlasti, među njima i članovima Predsjedništva BiH i to u odvojenim sastancima.

Posebno je interesantan njegov osvrt na susret s Miloradom Dodikom.

"Imao sam produktivan sastanak sa Miloradom Dodikom. Otvorena je mogućnost da se povuku odluke koje je donio, ali i najavio, odnosno odluke koje su usvojene u NSRS, ali i one koje je najavio da će uraditi", kazao je Escobar.

Podsjećamo, nakon susreta sa članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem, zamjenik pomoćnika državnog sekretara i specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabriel Escobar danas se sastao i sa Miloradom Dodikom. Sve oči u oči u Predsjedništvu BiH.

Ambasada SAD-a u BiH ranije je saopćila da će Escobar boraviti u Sarajevu i Banjoj Luci kako bi ponovio podršku SAD suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

Escobar prvi put boravi službeno u BiH otkako je preuzeo funkciju zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a i specijalnog izaslanika Joe Bidena za Zapadni Balkan.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (15)