Dodik ponavlja: "Naći će se neki oblik ujedinjenja sa Srbijom"

Radiosarajevo.ba
Dodik ponavlja: "Naći će se neki oblik ujedinjenja sa Srbijom"
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sastanak Dodika i Čovića

Milorad Dodik, član, Predsjedništva Bosne i Hercegovine za TV Prva rekao da je taj bh. entitet "ima pravo na političku i institucionalnu borbu protiv štetnih odluka koje Ustavni sud BiH u kontinuitetu donosi".

Ponovio je stav da je odlukom koja se odnosi se na poljoprivredno zemljište pređena crvena linija.

"Moguće je institucionalno rješenje pod uslovom da se Ustavni sud riješi zakonom, a ne da bude kao "nenavođena raketa za koju nikada ne znaš gdje će udariti". Nema zakona o Ustavnom sudu već pravila koja je sam sud donio pod nadzorom međunarodne zajednice", kazao je on.

Prema njegovoj tvrdnji, "troje stranih sudija, zajedno sa dvoje Bošnjaka, nastavlja praksu visokih predstavnika koji su donosili odluke protiv RS i Srba".

"Ustavni sud je okupacijski sud i ovom odlukom pređena je crvena linija. Ukoliko pustimo da ovo ide dalje, već danas smo zatvorili vrata RS, istakao je Dodik, ponavljajući da strane sudije moraju da odu iz Ustavnog suda, da međunarodna zajednica već 25 godina radi protiv srpskog naroda u BiH, da stranci i Bošnjaci čine sve da se Srbi  kažnjavaju...

On je poručio i da će manjih bosanskogercegovačli entitet "u decenijama koje dolaze, biti samostalan i da će se naći neki oblik državnog ujedinjenja sa Srbijom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije