BiH / Dodik podržao inicijativu: Maske s grbom RS-a za sve prvačiće u manjem bh. entitetu

27. 08. 2020. u 16:45:00 Srna

Shares: 248

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, u saradnji sa Upravom Civilne zaštite RS-a, podržao je inicijativu da za sve prvačiće u RS-u budu izrađene zaštitne maske. Maske s grbom RS-a su spremne i bit će dostavljene svim školama u manjem bh. entitetu prije početka školske godine.

"Želimo da u vrijeme epidemije širimo osjećaj odgovornosti. Vjerujemo da će to njima biti interesantno jer se na svim maskama nalazi grb RS-a. Vjerujem da će ih koristiti za zaštitu svog i zdravlja njihovih roditelja, nastavnika i svih zajedno", rekao je Dodik.

On je zahvalio Republičkoj upravi Civilne zaštite koja je pomogla u realizaciji ove ideje.

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović rekao je da je po ideji člana Predsjedništva BiH ova uprava, u saradnji sa "Sana Lineom" iz Kozarske Dubice, uspjela da uradi zaštitne maske za sve prvačiće.

On je naveo Novitović da će 10.000 zaštitnih maski biti dostavljeno za školama za 206 škola prema spisku koji je dostavilo Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a. Inače, u osnovne škole u RS-u upisano je 9.099 prvačića.

"Maske mogu da se peru, pamučne su i ekološka boja je na njima. Najbitnije je da se i u svijesti djece izgradi odgovornost. Ovo je primjer da zajedničkim snagama moramo djelovati u svim aktivnostima za sprečavanje širenja virusa korona u RS-u", naglasio je Novitović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA