Dodik otkrio šta je rekao Džaferoviću zbog inicijative za promjenu naziva RS

Radiosarajevo.ba
Dodik otkrio šta je rekao Džaferoviću zbog inicijative za promjenu naziva RS
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Rekao sam Džaferoviću “Šta radiš, jeste li svjesni da pokrećete procese koje vama ne idu na ruku”, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik gostujući u večerašnjem izdanju emisije Pressing na N1.

“On tvrdi da je to nešto pravno. Ja stvarno mislim da je to nepotrebno, da to bitno uslovljava odnose i još uvijek vjerujem da se to neće desiti. To je podgrijalo samo vatru u BiH”, istakao je Dodik.

Na pitanje da li doživio išta loše u Sarajevu, Dodik je odgovorio da “ranije kada sam dolazio u Sarajevo, kada sam izlazio iz auta neki su mi pogrdnim riječima dobacili, uzvratio sam im”.

“Sarajevo pripada Sarajlijama, kao što Banjaluka pripada nama u tom nekom intimnom smislu. Sad je ova politika napravila da je problem ako komunicirate sa Miloradom Dodikom”, poručio je Dodik.

Dodao je da boravi u Istočnom Sarajevu, te da tamo ima i smještaj i kancelariju.

“Ne zadržavam se mnogo, ne hodam po javnim objektima”, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Na šaljivo pitanje “Kako je u ‘Teheranu’, Dodik je kazao da je čuo da u Teheranu ima manje džamija nego ovdje.

“Nemam ništa protiv džamije, samo su upoređivali i tako rekli. Po nekoj klasifikaciji koju sam ja čuo mlađe raje, kada sam se vraćao iz Sarajeva i pitali me gdje sam bio, oni kažu ‘u Teheranu’. Ne vidim da neko treba da razumije da je to nešto loše ili nezgrapno poređenje. Ja mislim da konfiguracija i konstitucija odnosa u Sarajevu ne ide u prilog neke normalizacije života. Sarajevo nije moj grad. Da bi nešto bilo moje, moram to nešto unutra da osjećam”, naglasio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije