Dodik: Oružane snage BiH neće više biti na obilježavanju 9. januara

Radiosarajevo.ba
Dodik: Oružane snage BiH neće više biti na obilježavanju 9. januara
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Oružane snage Bosne i Hercegovine više neće učestvovati u obilježavanju 9. Januara, neustavnog Dana RS.

"Odbio sam bilo kakvo učešće Oružanih snaga BiH u obilježavanju Dana RS. Ne želim više da imam polemiku o ovome", rekao je Dodik.

Naveo je da je formiran počasni vod od 50 policajaca koji će biti postrojen u čast RS u uniformama koje će biti primjerene obilježavanju 9. januara.

"Počasni vod ćemo promovisati na Dan RS i ne trebaju nam Oružane snage BiH. Svaka čast svim Srbima koji su u ovim snagama, ali ih ne doživljavamo kao naše", istakao je Dodik, prenosi Srna.

On je naglasio da Srbi iz političkih razloga moraju biti prisutni u Oružanim snagama BiH.

"I dalje ćemo slaviti naš praznik, a 9. januara naredne godine imaćemo veliku svečanu akademiju. Bit će organizovana manifestacija, kada ćemo postrojiti naše veterane i ono čime raspolažemo jer želimo da narod shvati da je RS spremna i da se brani", rekao je Dodik.

On je pozvao sve Srbe da 9. januara istaknu zastave RS i da bude proslavljena sloboda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije