Dodik čestitao Kurzu, pozvao Strachea: Cilj je unapređenje odnosa RS-a i Austrije

Radiosarajevo.ba
Dodik čestitao Kurzu, pozvao Strachea: Cilj je unapređenje odnosa RS-a i Austrije
Predsjednik RS-a Milorad Dodik uputio je čestitku Sebastianu Kurzu, povodom njegovog izbor za kancelara Republike Austrije, kao i vicekancelaru Republike Austrije Heinz-Christianu Stracheu.

"Iskreno vjerujem da ćete svojim radom i zalaganjem značajno doprinositi daljem razvoju i prosperitetu Vaše zemlje i da će Austrija u velikoj porodici europskih naroda ostati jedna od vodećih zemalja, faktor stabilnosti i ekonomskog razvoja. Želim i ovom prilikom ponoviti opredjeljenje za dodatno unapređenje sveukupnih odnosa između RS-a i Republike Austrije, naročito po pitanjima od zajedničkog interesa za naše građane“, navedeno je u čestitki predsjednika manjeg bh. entiteta Sebastianu Kurzu.

Vicekancelara Austrije Heinza-Christiana Strachea Dodik je pozvao je da u što skorije vrijeme posjeti RS kako bi se razgovaralo o "mogućnostima uspostavljanja novih oblika saradnje, kao i unapređenja sveukupnih odnosa RS-a i Republike Austrije", saopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika.

Podsjetimo, Dodik se više puta sastajao i pružao podršku novoizabranom austrijskom vicekancelaru Stracheu, radikalnom desničaru koji je krajem septembra izjavio da je BiH vještačka država.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije