BiH / Dodik čestitao Kurzu, pozvao Strachea: Cilj je unapređenje odnosa RS-a i Austrije

18. 12. 2017. u 16:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 219

Predsjednik RS-a Milorad Dodik uputio je čestitku Sebastianu Kurzu, povodom njegovog izbor za kancelara Republike Austrije, kao i vicekancelaru Republike Austrije Heinz-Christianu Stracheu.

"Iskreno vjerujem da ćete svojim radom i zalaganjem značajno doprinositi daljem razvoju i prosperitetu Vaše zemlje i da će Austrija u velikoj porodici europskih naroda ostati jedna od vodećih zemalja, faktor stabilnosti i ekonomskog razvoja. Želim i ovom prilikom ponoviti opredjeljenje za dodatno unapređenje sveukupnih odnosa između RS-a i Republike Austrije, naročito po pitanjima od zajedničkog interesa za naše građane“, navedeno je u čestitki predsjednika manjeg bh. entiteta Sebastianu Kurzu.

Vicekancelara Austrije Heinza-Christiana Strachea Dodik je pozvao je da u što skorije vrijeme posjeti RS kako bi se razgovaralo o "mogućnostima uspostavljanja novih oblika saradnje, kao i unapređenja sveukupnih odnosa RS-a i Republike Austrije", saopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika.

Podsjetimo, Dodik se više puta sastajao i pružao podršku novoizabranom austrijskom vicekancelaru Stracheu, radikalnom desničaru koji je krajem septembra izjavio da je BiH vještačka država.

NEMA KOMENTARA