Dodik: Opozicija dobila pet miliona maraka za blokadu Narodne skupštine RS-a

Radiosarajevo.ba
Dodik: Opozicija dobila pet miliona maraka za blokadu Narodne skupštine RS-a
Tokom posjete općini Ribnik, predsjednik RS-a Milorad Dodik rekao je da je iz relevantnih obavještajnih institucija u regionu dobio informaciju da je opozicija dobila pet miliona maraka za "destabilizaciju Narodne skupštine RS-a".

Naglasio je da će opozicija ova sredstva dobiti ukoliko nastavi da, u kontinuitetu do izbora, pokuša devastirati institucije vlasti.

"To sam rekao zato što je tamo napisano ono što je Govedarica sinoć uradio, gdje je zatražio da se raspusti skupština i da se pošalje vijest kako ovdje stvari ne funkcioniraju", rekao je predsjednik manjeg bh. entiteta ne otkrivajući ko je opoziciji platio pet miliona maraka. 

Nakon usvajanja Rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i vojnoj neutralnosti RS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Dodik je ponovio da je najvažnija vijest to da je skupština održala sjednicu i usvojila rezoluciju.

Kaže da je jasno ko je dao nalog opoziciji kako treba da se ponaša, jer je Američka ambasada odmah reagirala, tvrdeći da o tim pitanjima odlučuje nivo BiH.

"Trebalo bi da prestanu da se miješaju u unutrašnja pitanja RS-a", kaže Dodik.

Dodao je da oni koji podstiču opoziciju na ovaj način destabiliziraju RS. Također, upitao je opoziciju zašto nisu u Parlamentu BiH uzeli pištaljke i protestovali protiv sramne oslobađajuće presude Naseru Oriću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije