Dodik: Nadam se da ću dosanjati san o nezavisnoj RS

Radiosarajevo.ba
Dodik: Nadam se da ću dosanjati san o nezavisnoj RS
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će dosanjati san o nezavisnosti RS-a i ocijenio da i opozicija želi nezavisnost, ali ne želi da se eksponira.

"Građani su za to da se otcijepimo od BiH. Kada bismo sproveli referendum, ovdje bi bila dramatično visoka izlaznost i podrška otcjepljenju. To je ono čega se boje u Europi", rekao je Dodik za beogradske Večernje novosti.

On je uvjeren da će referendum o nezavisnosti RS-a doći jednog dana na red.

"Sanjam taj dan, pošto mi ne mogu zabraniti da sanjam. Mi u RS moramo da imamo konsenzus o tome. U opoziciji isto razmišljaju da budemo nezavisni, ali ne žele da se eksponiraju. Spreman sam da to guram, i po cijenu vlastite žrtve. Vjerujem u ideju nezavisne Republike Srpske i u to vjeruje i narod", rekao je Dodik.

On je poručio da živi za RS, da je njen čovjek i da neće dozvoliti nikome da je gazi.

Odgovarajući na pitanje plaši li se osvete SAD ako Republika Srpska sprovede referendum, Dodik je rekao da nema nikakvog straha ako su jedinstveni vlast i opozicija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije